Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Discussie cafe. Natuur, milieu, landschap & biodiversiteit

5 oktober 2023-19:30

€10

Discussiecafé natuur, milieu, landschap en biodiversiteit

Als op 5 oktober vanaf 19.30 uur de – ongetwijfeld pittige – discussie losbrandt die Honsoirde organiseert over natuur, milieu, landschap en biodiversiteit, is de informatie van Pulles voor deelnemers ongetwijfeld een welkome aanvulling.

Deskundigen op de betreffende gebieden gaan die avond met elkaar in gesprek. Mensen die graag willen meepraten of die willen luisteren, kunnen zich daarvoor aanmelden via de knop reserveren.

De avond staat in het teken van een open en eerlijke discussie over de huidige maatschappelijke thema’s die samenhangen met de manier waarop wij mensen omgaan met onze omgeving en welke effecten daardoor tot problemen en discussie leiden. Het is nadrukkelijk niet de bedoeling om vanuit ‘schuttersputjes’ de eigen mening of belangen ten koste van alles te verdedigen. Wel om de bezoekers van deze avond mee te nemen in de achtergrond, de afwegingen en dilemma’s vanuit de diverse speelvelden. Met als doel dat er begrip is voor elkaars standpunten in de diverse maatschappelijke discussies die momenteel spelen. Begrip betekent ook dat er open en eerlijk, met respect voor ieders stellingname, gediscussieerd kan worden.

Eric Jongmans, o.a. voormalig gemeentesecretaris in de gemeente Heusden, nu procesleider Langetermijnplanning HWBP (hoogwaterbeschermingsprogramma) en zeer ervaren en inhoudelijk betrokken, zal als discussieleider optreden.

Verder zitten aan tafel met hun specifieke deskundigenheden:

milieu: Femke Dingemans, directeur BMF (Brabantse Milieufederatie), agrarische sector: Hendrik Hoeksema, Bestuurder ZLTO (Zuidelijke Land- en Tuinbouw Organisatie), waterschap(pen): Mado Ruijs, lid dagelijks bestuur Waterschap De Dommel (WS De Dommel), portefeuille biodiversiteit en natuurlijk water, landschap en natuur: Ernest de Groot, lid algemeen bestuur Brabants Landschap (BL) en biodiversiteit/bedrijfsleven: Rene Jochems, founder/eigenaar van Groeibalans.

Deelname kost 10 euro, liefst vooraf te betalen via de reserveringsknop. U bent dan meteen aangemeld.

Donderdag 5 oktober

Gegevens

Datum:
5 oktober 2023
Tijd:
19:30
Kosten:
€10
Evenement Categorieën:
, ,