• Muziek

  De kapel van het Abdij Complex leent zich perfect voor een muzikale invulling. Honsoirde organiseert door het jaar heen diverse klassieke concerten, zang en instrumentaal in verschillende samenstellingen. Het jaarlijks kerstconcert in de kapel is steevast uitverkocht. Maar we bieden ook podium aan meer hedendaagse genres zoals Singer-Songwriters of bijvoorbeeld een kinderconcert.

  Concerten worden gehouden op zondagmiddag om 14.00 uur. De toegangsprijs is 10 euro.

  Voor het Kerstconcert geldt een andere toegangsprijs en tijdstip.

 • Food of love: close harmony singing

  Deze Leiderdorpse close-harmony-groep  zingt al sinds  de oprichting in 1994 als de Wednesday Evening Singers (kortweg de Wes) een breed a capella repertoire  geïnspireerd door de Engelse King’s Singers.  Twee vrouwen en vier mannen richten zich enthousiast op  vele eeuwen muziek en ze verheugen zich met zeer gevarieerd programma op het optreden in de kapel bij de Cultuurtoren.    

  Lees verder

  Kijkconcert Mozart & de fortepiano

  Door forte-pianist en Mozart-kenner Tom Bouwman  “Mozart heeft nooit voor de Steinway maar altijd voor de forte-piano gecomponeerd”. Verplaats u naar de 17e eeuw en laat u betoveren door het geluid van Mozart’s composities    

  Lees verder

  Kerstconcert

  Een bijzonder kerstconcert, dat belooft dit optreden van Kamerkoor Tourdion in de kapel van Abdij Mariënkroon te worden: onder andere op het programma Lauda per la natività del Signore van Ottorino Respighi. En kom vooral naar de workshop door dirigent Rick Muselaers  voorafgaand aan het concert!

  Lees verder

  Kijkconcert

  Van Gogh Trio Waar Franse klassieke muziek, de schilderijen en de brieven van Vincent van Gogh samenvloeien in één programma!

  Lees verder

  Cellokwartet Wiraivier

  Het publiek waardeert de warme celloklank, de mooie en afwisselende programma’s en de presentatie van de concerten. Elk concert is een beleving, ook voor de vier cellisten Wikkie Vis, Rita Ernst-Kürtös, Connie van der Dussen en Lucas Vis. De unieke akoestiek van de kapel van Abdij Mariënkroon leent zich bij uitstek voor de cello!

  Lees verder

  Singer-songwriter Elrieke van Gelderen

  Een veelzijdige zangeres die in haar concerten een breed spectrum aan persoonlijke thema’s de revue laat passeren, zoals het worstelen met veranderingen, jezelf herontdekken en de liefde. En die stem!

  Lees verder