Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Concert Kamerkoor VOX

juni 9-15:00 16:00

€12,50

“Love and Poetry”

Kamerkoor VOX

Kees Jan de Koning

De basbariton Kees Jan de Koning studeerde aanvankelijk blokfluit aan het Utrechts Conservatorium. In de periode van het behalen van zijn diploma in 1983 begon hij aan een zangstudie, eerst bij de bas Peter Kooy, daarna bij zangpedagoog Herman Woltman. Hij sloot zijn zangopleiding af in 1991 aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, waaraan hij al het jaar daarop als zangdocent verbonden werd. Eveneens in 1992 verwierf hij een vaste plaats in het vermaarde Nederlands Kamerkoor. Daarnaast vormt de bas van Kees Jan de Koning het fundament van het internationaal bekende Quink Vocaal Ensemble; bovendien verleent hij regelmatig zijn medewerking aan diverse belangrijke Europese ensembles, zoals het Huelgas Ensemble, het Gesualdo Consort Amsterdam, EgidiusKwartet, Weser Renaissance, Cappella Amsterdam, Vlaams RadioKoor en Hollands Collectief. Hij werkte in deze ensembles mee aan  vele cd-opnamen.  Als solist treedt hij op in lied- en oratoriumconcerten en werkt daarbij samen met gerenommeerde dirigenten als Peter Dijkstra, Daniel Reuss, Paul van Nevel, Peter Phillips, Risto Joost, Philippe Herreweghe,  Tõnu Kaljuste. Ook in deze hoedanigheid verleende Kees Jan de Koning medewerking aan diverse cd-opnamen. De laatste jaren is hij ook actief als projectdirigent en vocale koorcoach.

Kamerkoor VOX, opgericht in 2015, is een ambitieus projectkoor en bestaat zowel uit professioneel geschoolde zangers als ervaren amateurzangers met ensemble-ervaring uit heel Nederland. Het koor heeft tot doel om op hoog artistiek niveau meerstemmige werken ten gehore te brengen. Passie voor koormuziek verbinden de zangers tot een enthousiast en gewaardeerd ensemble dat met een kleurrijk repertoire in diverse muziekstijlen en uit diverse periodes een breed publiek kennis wilt  laten maken met minder bekende werken.  Als het programma erom vraagt werkt VOX samen met professionele instrumentalisten. Sinds oktober 2023 staat het koor onder leiding van dirigent Kees Jan de Koning. De voorbije jaren bracht VOX, tijdens haar traditionele voorjaars- en kerstprojecten, sfeervolle programma’s waaronder de Zigeunerlieder van Brahms (2018), de koordelen uit de Messiah van Händel, (2019) en het voorprogramma van Het Nederlands Kamerkoor in de Pieterskerk in Utrecht (2020). 

Bijzonder is, dat op initiatief van de dirigent, aan het concert tevens zal worden meegewerkt door het ‘ArsMusicaOpleidingsensemble’, bestaande uit een klein aantal jonge zangleerlingen die, ter voorbereiding van hun auditie, een kort intermezzo (ca. 15 minuten) zullen verzorgen.  

 

Gegevens

Datum:
juni 9
Tijd:
15:00 16:00
Kosten:
€12,50
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Kapel