Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Kleinkoor Xingnu

december 18-15:30

€12.50

Op weg naar Kerstmis is menigeen op deze zondagmiddag even in rust. Vaak staat de kerstboom al in zijn volle glorie te pronken en is er even tijd voor bezinning. Hoe mooi is het dan om halverwege de middag te gaan luisteren in de middeleeuwse omgeving van de abdij Mariënkroon in de Cultuurtoren Honsoirde? Te luisteren naar het kleinkoor XingNu uit Tilburg dat zeer gevarieerde muziek ten gehore brengt, van licht klassiek tot pop, zowel a capella als met pianobegeleiding.​

Het kleinkoor XingNu bestaat sinds 2015 en staat onder leiding van Evert van Merode.

Dirigent en pianist Evert van Merode (1980) studeerde piano aan het Fontys Conservatorium Tilburg bij Joop Celis en Bart van de Roer. Tevens studeerde hij cultuurwetenschappen aan de Universiteit van Tilburg. Hij volgde lessen compositie bij Willem Jeths in Amsterdam.
Als kerkmusicus is hij actief in de Dominicusgemeente in Amsterdam. Tevens is hij dirigent van twee profane koren. In Utrecht dirigeert hij het Gemengd Koor Nootabene en in Tilburg het Kleinkoor XingNu.
De afgelopen jaren componeerde hij voornamelijk koorwerken(waaronder liturgische muziek) en kamermuziek. 

Het koor bestaat verder uit twaalf zangers en zangeressen, waaronder vier sopranen: Afra, Ineke, Marianne, Monique, vier alten: Annet, Jeannie, Marie Louise, Tessy, de tenor Evert en de bariton/bas Ton.

Gegevens

Datum:
december 18
Tijd:
15:30
Kosten:
€12.50
Evenement Categorieën:
,