Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kleinkoor XingNu

18 december 2022-15:30

€12.50

Zondagmiddag 18 december van 15.30 – 17.30 uur verzorgt kleinkoor XingNu uit Tilburg in de kapel van abdij Mariënkroon in Nieuwkuijk een sfeervol kerstconcert. De Cultuurtoren Honsoirde nodigt u mede namens het koor van harte uit voor dit bijzondere concert. De toegangsprijs bedraagt €12,50.

Welkom in de stal

Het koor heet u in deze adventstijd alvast welkom in de kerststal: “Aan de hand van een gevarieerde selectie bekende en minder bekende kerstliederen uit binnen- en buitenland blikken we samen vooruit op het  naderende kerstfeest en staan we stil bij enkele hoofdpersonen uit het kerstverhaal. Verstilde Christmas Carols en uitbundige kerstliederen worden afgewisseld met bijpassende pianoklanken. Samen met het publiek zingen we de bekendste kerstliederen. Laat u verrassen en in kerstsfeer verleiden.”

XingNu, onder leiding van Evert van Merode, brengt zeer gevarieerde muziek ten gehore, van licht klassiek tot pop, zowel a capella als met pianobegeleiding.​

Dirigent en pianist Evert van Merode (1980) studeerde piano aan het Fontys Conservatorium Tilburg bij Joop Celis en Bart van de Roer. Tevens studeerde hij cultuurwetenschappen aan de Universiteit van Tilburg. Hij volgde lessen compositie bij Willem Jeths in Amsterdam.
Als kerkmusicus is hij actief in de Dominicusgemeente in Amsterdam. Ook is hij dirigent van twee profane koren. In Utrecht dirigeert hij het Gemengd Koor Nootabene en in Tilburg het Kleinkoor XingNu. De afgelopen jaren componeerde hij voornamelijk koorwerken (waaronder liturgische muziek) en kamermuziek. 

Het koor bestaat verder uit twaalf zangers en zangeressen, waaronder vier sopranen: Afra, Ineke, Marianne, Monique, vier alten: Annet, Jeannie, Marie Louise, Tessy, tenor: Willem Marie en baritons/bassen: Ton en Peter.

Gegevens

Datum:
18 december 2022
Tijd:
15:30
Kosten:
€12.50
Evenement Categorieën:
,