Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Duketown Barbershop Singers

13 november 2022-15:30

€12.50

U wacht een vrolijke, gezellige zondagnamiddag met de Duketown Barbershop Singers. Dit koor bestaat uit enthousiaste mannen die zich in goede harmonie en met veel plezier onder de vakbekwame en bezielende leiding van Stef Fennis toeleggen op het beoefenen van barbershopzang en -entertainment. Het repertoire bestaat onder andere uit jazz, musical en ballades in barbershopstijl. Het koor bestaat uit ongeveer vijfentwintig leden. Ze zijn afkomstig uit de wijde regio van ’s-Hertogenbosch en variëren in leeftijd van eind veertig tot al enige tijd gepensioneerd.

De zangers repeteren, behalve in de vakanties, elke dinsdag tweeënhalf uur. Daarna blijven de heren nog even na om met een glaasje en enige zangnootjes nog wat samen te zingen. Ze noemen dat afterglow. Het koor streeft naar tien optredens per jaar. Dankzij een internationaal standaardrepertoire kunnen deze zangers bijna overal ter wereld zingen met ruim zeventigduizend andere barbershopzangers.

Barbershop is een over het algemeen makkelijk in het gehoor liggende manier close harmony zingen,  waarvan het ‘t populaire zusje is. Beide soorten van zingen vallen onder de lichte muziek, zonder instrumentale begeleiding, waarbij barbershop als volkskunst beschouwd kan worden. Close harmony wordt zowel door beroeps- als amateurzangers gezongen. Barbershop daarentegen is meestal amateurwerk, waarbij soms wel een hoge kwaliteit wordt bereikt.

Gegevens

Datum:
13 november 2022
Tijd:
15:30
Kosten:
€12.50
Evenement Categorieën:
,