Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kamerkoor VOX zingt Les fleurs et les arbres

11 juni 2023-15:00

Op zondag 11 juni 2023 om 15.00 uur verzorgt Kamerkoor VOX in samenwerking met de Cultuurtoren Honsoirde een voorjaarsconcert in de kapel van Abdij Mariënkroon.

Dit gepassioneerde ensemble zong hier in 2019 voor een volle kapel de koordelen van Händels Messiah. Nu zult u werken horen van o.a. Gibbons, Elgar, Mendelssohn, Diepenbrock, Lindberg, L’Estrange, Nystedt en Saint-Saëns.

Hoewel de geschoolde en ervaren zangers uit alle windstreken komen, is de thuisbasis de Bommelerwaard. Voorafgaand aan ieder concert werkt het koor er in vier repetities hard aan om het publiek te trakteren op een muzikale beleving van hoge kwaliteit. VOX zingt sinds 2022 met veel plezier onder vaste leiding van Menno Bats.

De bijzondere sfeer van VOX heeft te maken met de start in 2015. Toen een scenische voorstelling van Bachs Matthäus Passion geen doorgang kon vinden, besloot een aantal ervaren zangers met o.a. een opera-achtergrond samen door te gaan als kamerkoor. De groep werd als projectkoor uitgebreid met geschoolde amateurzangers met kamermuziekervaring. De verschillende achtergronden van de zangers leveren een rijke koorklank op en een gevarieerd aanbod van muziek. Dit kamerkoor hoopt de luisteraars mee te voeren in een wereld die zij misschien (nog) niet kennen of verwachten. Een  mooie aanleiding om na de concerten na te praten en nieuwe contacten te leggen.

Kamerkoor VOX nodigt ook heel graag jongeren uit, die op zoek zijn naar nieuwe stimulansen. Zo  hoopt het koor muziek die zo veel (ver)wonderlijks in zich bergt, door te geven aan jongere generaties. Je bent van harte welkom bij concerten én repetities! Kijk ook eens op de site

Kaarten: € 17,50 aan de kassa of reserveren via secretariaatvox@hotmail.com of bestellen via www.honsoirde.nl (voorverkoop € 15,-)

Parkeren op eigen terrein: toegang Abdijlaan via Abt van Engelenlaan: volg parkeeraanduidingen

 

Gegevens

Datum:
11 juni 2023
Tijd:
15:00
Evenement Categorieën:
,