Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Bespiegelingen en metamorfosen

mei 7-13:00 17:00

Gratis

Bespiegelingen en metamorfosen 

Ludovicus van Eijnatte gebruikt in zijn werk een aantal centrale thema’s die tijdloze dromen uitbeelden in verleden, heden en toekomst. De tijdloze uitstraling van zijn werk verwijstonder andere naar tempels, kathedralen, poorten, wachters, bronnen, licht- en natuurdragers. Tekens of symbolen waarmee hij zijn fascinatie uitbeeldt met datgene wat achter de tastbare wereld verborgen ligt.

Het uitgangspunt in het werk van Adri Frigge is vaak muziek. Zijn fascinatie is een nieuwe wereld te laten ontstaan op een helder wit papier, door een combinatie van grafiek, tekenen en kleine bewegingen met een penseel.

Adri Frigge (Rotterdam, 1947) studeerde aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Rotterdam (tegenwoordig Willem de Kooning Academie) en is docent aan de opleiding  Kunst & Co Uden (voorheen Centrum Kunstzinnige Vorming Uden).

Adri won verschillende prijzen, waaronder de Drempelprijs voor Grafiek bij zijn afstuderen in 1969 van de Gemeente Rotterdam. Zijn interesse in de (toen nieuwe) grafische partituren van componisten bracht hem tot etsen waarin hij het dan recente celloconcert van Ligeti en werken van Messiaen vertaalde naar beelden. Frigge blijft gefascineerd door de overeenkomst van een lijn in het wit met een klank die zich door de stilte / ruimte beweegt. adrifrigge.com

 

Ludovicus van Eijnatte

In 1989 nam Ludovicus een rigoureus besluit. Hij was weliswaar beeldhouwer, maar door de verplichtingen in een meer bedrijfsmatige omgeving had hij de rust en het geduld niet. “Als ik verder wilde in het vrije werk, dan moest ik ervoor gaan”, vertelt hij. “Ik kon voortborduren op mijn kennis van vormgeving en architectuur, had ooit met glas en hout geëxperimenteerd.” Toch was het vooral steen, de oeroude, al miljoenen jaren levende materie, waarmee hij zich meer verbonden voelde. Het was een grote stap, want het is keihard werken, discipline, volharden, erin geloven en lef hebben. “Kunst moet het stempel krijgen van de maker, zodat mensen je werken herkennen. Dat is noodzakelijk, uiteindelijk moet ik er ook van kunnen leven.”

Eind 2020 bracht Ludovicus in eigen beheer een thematisch ingedeeld boek uit met zijn kunstwerken, van tekst voorzien door Cor Laming en Ludovicus.  Zo voor de vuist weg noemt Ludovicus enkele van de thema’s: poortwachters, tempels en kathedralen, bronnen, schalen, water, licht in de natuur, architectuur en penningen. Het belooft een prachtig boekwerk te worden in beperkte oplage. Volg Ludovicus op zijn site.

Elke zondag 16 april t/m 7 mei 2023, van 13.00 – 17.00 uur

Toegang gratis

Gegevens

Datum:
mei 7
Tijd:
13:00 17:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
,