• China-cursus Het verhaal van China

  China is de laatste maanden bijna onafgebroken in het nieuws. Meer dan ooit is het belangrijk om goed geïnformeerd te zijn over dit land. Daarom heeft Match with China de cursus ‘Het verhaal van China’ ontwikkeld. In vier bijeenkomsten van elk 2 uur krijgt u een genuanceerd beeld van China. In de eerste twee bijeenkomsten gaat cursusleider Inge Jansen in op de historische achtergrond van het land. Deze informatie dient als kader voor de laatste twee bijeenkomsten die ingaan op partij, staat en maatschappij. De eerste bijeenkomst is op zaterdag 28 maart. 

 • Cursus
  Datum: 5-12-19-26 mrt
  Tijd: 14:00 -16:15 uur
  Kosten: € 100.-
 • Bijeenkomst 1 en 2 China: het historische kader 

  Om het China van vandaag te begrijpen, is kennis van het verleden van China onontbeerlijk. Vandaar dat deze lezingencyclus start met een schets van het historische kader. In grote stappen leidt Inge Jansen u door de Chinese geschiedenis, waarbij ze stilstaat bij een aantal belangrijke momenten in de Chinese geschiedenis. Tevens legt ze een aantal kernbegrippen uit en duidt ze de belangrijkste filosofische richtingen. 

  Bijeenkomst 3 en 4 China: staat en maatschappij 

  Het moderne China is een complexe maatschappij en een land vol tegenstellingen; er zijn bijvoorbeeld grote verschillen tussen arm en rijk, stad en platteland en de verschillende generaties. Een belangrijke factor in deze maatschappelijke ontwikkelingen is de bestuurlijke organisatie. Deze is 

  heel anders georganiseerd dan in Nederland. Meer kennis over de bevoegdheden van de verschillende bestuurlijke lagen en de verhouding met de Chinese communistische partij geven meer inzicht in het China van nu. 

  Deze cursus biedt een combinatie van actuele onderwerpen en historische inzichten, waarmee u een uitstekende leidraad krijgt om China beter te begrijpen, iets wat in het huidige tijdsgewricht van grote waarde is.  

   

 • Reserveren of informatie opvragen

  Versturen