Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Verwante visualisaties

31 oktober 2021-13:00 17:00

Gratis

Gedurende drie weken presenteren drie kunstenaars: Marieke van Heesbeen (keramiek), Nol Trum (foto’s) en Tim Vermeulen (scenograaf, lichtkunstenaar) hun expositie/performance, die bijzonder verrassend van opzet zal zijn.

Geen statische expositie, eerder een belevingsroute in beeld, kleur en geluid, waarin de kunstenaars hun diversiteit aan kunstuitingen in samenhang met elkaar zullen presenteren. Daarbij gaan ze hun eigen ruimte vormgeven en zichtbaar maken in wisselende opstellingen, de echtheid en de tastbaarheid ervan tonen, met soundscapes en – alleen op de zaterdagen - optredens door muziekkunstenaars. Daarbij willen ze het publiek vragen of ze mee willen doen, naar binnen willen kijken in hun eigen No Man’s Land en willen fantaseren over hun eigen waarnemingen. ‘Niet om ze erdoor in verlegenheid te brengen, maar omdat we ze hun eigen ervaringen gunnen. En wijzelf komen weer een stapje verder in ons proces,’ aldus de kunstenaars.

De titel vindt zijn oorsprong in Harold Pinters toneelstuk No Man’s Land, waaruit het volgende citaat afkomstig is: “You are in no man's land. Which never moves, which never changes, which never grows older, but remains forever, icy and silent.” Daarnaast is Im Westen nichts Neues een inspiratiebron voor de kunstenaars geweest tijdens hun verkenningstocht. Het boek is geschreven door Erich Maria Remarque en gaat over de gruwelijkheid en zinloosheid van de Eerste Wereldoorlog.
No Man’s Land gaat zo bezien over hoe je kijkt naar de wereld om je heen. Wat gebeurt er, wat zie of ervaar je of wat wil en kun je zien? Hoe kun je je gedroomde leefruimte vormgeven, zichtbaar maken?

De ateliers van de drie zijn gevestigd in de voormalige Wapen- en munitiefabriek De Kruithoorn in ’s-Hertogenbosch. Op het eerste oog een plek die het stempel vervallen, bijna luguber niet zou misstaan. Maar elk interieur nodigt de kunstenaars als het ware uit hun creativiteit de vrije teugel te geven en biedt ze volop de gelegenheid en ruimte elkaar te ontmoeten. De drie kunstenaars komen dan ook geregeld in hun ateliers samen om het grensgebied tussen hun disciplines te verkennen, te betreden en te overtreden.

Honsoirde is bijzonder ingenomen met dit artistieke trio, dat ernaar streeft elkaar en het publiek te versterken in hun artisticiteit en te inspireren tot een ontwikkeling van hun eigen denkwereld.

Van zaterdag 11 maart t/m zondag 26 maart, elke zaterdag van 19.00 - 22.00 uur en elke zondag van 13.00 - 17.00 uur

 

Toegang gratis

Gegevens

Datum:
31 oktober 2021
Tijd:
13:00 17:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
,

Organisator

André, Renée en Eddy Stolk