Dubbelexpositie
De Maastrichtse kunstenaar Peter Slegers schilderde op ware grootte (6,5 x 2,5 m) zijn interpretatie van Het Laatste Avondmaal en voegde daaraan vervolgens audiovisuele technieken toe. Door projectie en toevoeging van geluid kunnen Jezus en Zijn apostelen naar voren worden gehaald en beter zichtbaar gemaakt.

Daarnaast is in de expositie werk te zien van Dorothy Boelen uit Heerlen. Dorothy is vaak te vinden in de natuur, die haar, dankzij de schoonheid van elk seizoen, zeer kan inspireren. De foto’s die zij er maakt liggen aan de basis van haar schilderijen. Deze kunstenaar weet met haar schilderijen de perfecte sfeer op te roepen, aanvullend op Aan Tafel. 

Beschouwing door Peter Slegers
Speciaal op tweede kerstdag zal kunstenaar Peter Slegers twee keer een toelichting op zijn multimediaal reizend kunstproject ‘AAN TAFEL’ geven, onder de titel: Leonardo en zijn astrotheologische kennis, verstopt in Het Laatste Avondmaal. 

Wellicht heeft Da Vinci naast het historisch-religieus thema zijn kennis over astrotheologie verbeeld in zijn werk. In zijn beschouwing haalt Slegers verborgen diepere lagen in het werk van Da Vinci naar boven. Dit laat hij zien door projectie op zijn levensgrote interpretatie van ‘Het Laatste Avondmaal’. U kunt deze beschouwing op tweede kerstdag om 14.00 uur en om 16.00 uur bijwonen in de Cultuurtoren Honsoirde.