• Kerstconcert

  Kamerkoor Tourdion Waalwijk geeft uniek kerstconcert in de Cultuurtoren: HET CONCERT IS VOLLEDIG UITVERKOCHT! 

  De kersttijd is in aantocht en daarbij horen aankondigingen van kerstconcerten, met uitvoeringen van traditionele carols en kerstliederen, het Weihnachts-Oratorium van Bach of de Messiah van Händel. Prachtige muziek en passend bij de kerstsfeer, maar de klassieke muziek heeft meer te bieden voor kerst. Tot ons genoegen kunnen wij melden dat alle plaatsen voor het Tourdion Kerstconcert zijn bezet. 

 • Concert
  Datum: Vrijdag 21 december
  Aanvang: 20:00 uur
  Workshop: 19:00 uur door Rick Muselaers
  Zaal: De Kapel
  Entree: € 12.50 voorverkoop
  Entree: UITVERKOCHT
  max. 200 plaatsen - bij bestelling komt u op een wachtlijst
 • De Lofzang voor de geboorte van de Heer, Lauda per la Natività del Signore, van Ottorino Resphigi (1879-1936) wordt vaak over het hoofd gezien. Deze Lauda, die in Nederland zelden uitgevoerd wordt, werd in 1930 gecomponeerd voor 3 solisten (de engel, Maria en de herder), koor en een instrumentaal ensemble van blazers en 2 pianisten. De pastorale sfeer van het kerstverhaal past uitstekend bij Respighi’s “nieuwe oude muziek”. Die stijl maakt gebruik van moderne harmonieën en instrumentatie en van oude vormen en melodieën uit de Renaissance en de Barok, zoals madrigalen, gregoriaans gezang en fuga’s. Dit werk kan zeker tot uw muzikale favorieten gaan behoren.

   Wie weet geldt dit ook voor de tweede compositie die op het programma staat: Gaudete, Verheug u, van de Zweedse componist en koorleider Anders Öhrwall (1932-2012). Öhrwall componeerde dit werk in 1963 voor het Zweeds Radiokoor en een instrumentaal ensemble. Hij verwerkte oude kerstliederen tot een schitterende muzikale kerstcollage. De meeste melodieën zult u herkennen en zo mee kunnen neuriën tijdens de uitvoering.

 • Reserveren of informatie opvragen

  Versturen 

 • Er is gelegenheid voor concertbezoekers om zélf te zingen. Voorafgaand aan het kerstconcert kunt u vanaf 19.00 uur samen met het koor, gastzangers en dirigent Rick Muselaers een kerstlied instuderen dat tijdens het concert met u als koorzanger zal worden uitgevoerd. Welkom bij concert en workshop! 
 • Solisten: Luisa Kop (sopraan), Amy van Eijck (mezzosopraan) en Kelsey Thornton (tenor)

  Instrumentale begeleiding: blazersensemble onder leiding van Geert Schrijvers en pianoduo Steven van Gool en Tessa Verboven. Het geheel staat onder leiding van Rick Muselaers.