Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.
Geannuleerd

Geschiedenis van de zwijgende film

maart 14-19:30

€10

Helaas is deze lezing geannulleerd

 

Op donderdag 14 maart, aanvang 19.30 uur, verzorgt Anne Jacobs de lezing: Hoe vertelden filmmakers 100 jaar geleden een verhaal in films zonder geluid?

Anne gaat terug naar de jaren 1910 en 1920 en laat de luisteraar kennismaken met de beeldenrijkdom van de zwijgende film. Met opzet gebruikt zij niet de term ‘stomme film’, want stom waren deze bioscoopverhalen allesbehalve. Film is in de basis een visueel medium en filmmakers gebruikten allerlei manieren om het verhaal te vertellen. Ze komen allemaal aan bod in deze lezing. Anne maakt hierbij gebruik van oude beelden, die voor velen van ons nog herkenbaar zijn. Denk maar aan de slapstick komedies met Charlie Chaplin of Buster Keaton, of aan de sciencefiction films, drama’s en horrors zoals Metropolis, Battleship Potemkin of Nosferatu. Natuurlijk is er tijdens de lezing ruimte voor vragen en inbreng van deelnemers.

Donderdag 14 maart
Aanvang 19:30

Kosten € 10,-

Anne Jacobs is van huis uit filmwetenschapper en filmprogrammeur en heeft een grote kennis van 130 jaar filmgeschiedenis. Ze weet op een boeiende, aanstekelijke manier de zwijgende film tot leven te wekken.

Gegevens

Datum:
maart 14
Tijd:
19:30
Kosten:
€10
Evenement Categorie:

Organisator

Anne Jacobs