Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Vocaal Ensemble Sereen brengt ‘Palmarum’

maart 24-15:00 16:30

Gratis

Op zondag 24 maart ontvangt de Cultuurtoren Honsoirde het Vocaal Ensemble ‘Sereen’ in de kapel van Abdij Mariënkroon, Leden van dit koor brengen een buitengewoon concert ten gehore ter inleiding van de Goede Week. Een ‘soort passion’ noemen ze het, met bijpassende lezingen en teksten. Buitengewoon, omdat dit kamerkoor zich gespecialiseerd heeft in de literatuur die past bij het afscheid nemen, het treuren en de troost. De toegang is gratis.

Het Vocaal Ensemble Sereen (VES) bestaat al meer dan dertig jaar en is oorspronkelijk als koor voor avondwaken in de kerk ontstaan. Eerste dirigent en medeoprichter Wim Renders formuleerde het zo: “Je moet het moment van afscheid voelen als je bij ons wilt meezingen.” En daarmee sloeg hij de spijker op de kop.

Afscheid en rouw, troost en rust
Het VES brengt door zijn muziekkeuze en de hoge kwaliteit van stemmen de diepte van het moment over: het moment van afscheid en rouw, maar ook de sfeer van troost en rust. Zoals de krant in Nuenen (thuisbasis van het VES) eens schreef: “kippenvelmomenten gegarandeerd”.

Dirigente Heike Gonlag
Voor de hoge zangkwaliteit staat de huidige dirigente Heike Gonlag garant; onder haar leiding is het koor uitgebreid tot zestien zangers. Heike Gonlag, afkomstig uit Duitsland, heeft haar opleiding tot koordirigent in Utrecht gevolgd, die zij met het diploma ‘Koordirigent’ succesvol heeft afgesloten. Zij was onder andere practicant bij Bernhard Touwen (Matthäuspassion, Heusden).

In Nieuwkuijk zal het koor een dwarsdoorsnede van zijn repertoire ten gehore brengen: van Christopher Tye, Palestrina, Duruflé en Mendelssohn tot aan John Leavit en Sinead O’Conner. Verbindende teksten maken het geheel tot een heerlijke belevenis met een kleine kijk op Pasen. Na afloop zal er een collecte gehouden worden om de onkosten te dekken.

 

Meer informatie en een programma van het concert is te vinden op de website van het koor: www.vocaalensemblesereen.com

Een week na dit concert, op zaterdag 30 maart om 21.00, zal het ensemble de paaswake opluisteren in de St. Petruskerk, Kerkstraat 95 te Oisterwijk.

Gegevens

Datum:
maart 24
Tijd:
15:00 16:30
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Locatie

Kapel

Organisator

Muziekcommissie