Gemengd koor Albateso gaat op zoek naar vrede in bezield kerstconcert

Nu vrede op aarde voor miljoenen mensen in hun eigen land niet meer te vinden is, ontvluchten hele bevolkingsgroepen oorlog en geweld, op zoek naar vrede en naar een veilige plek om te wonen. Gelukkig kunnen wij dat in Nederland nog bieden aan de vluchtelingen die hier komen schuilen. Hart en ruimte bieden aan vluchtelingen is een mooie manier om invulling te geven aan de gedachte van het oude kerstverhaal. Gonny van der Heijden heeft daarover een verhaal geschreven dat ze tijdens het concert zelf zal voorlezen. 

De muziekcommissie van Albateso koos bewust voor het thema ‘Vlucht naar vrede’. Op het programma staan traditionele kerstliederen die verwijzen naar stilte, vrede en menslievendheid. “Wij willen stilstaan bij de oorlogen die onze wereld teisteren en proberen toch een vleugje hoop en naastenliefde toe te voegen aan het eigentijdse kerstfeest”, legt voorzitter Mirjam Branten uit. Aan de nieuwe dirigent Carla Bons de taak deze intentie muzikaal tot klinken te brengen. Dat gaat haar zeker lukken. Afgestudeerd aan het conservatorium voor orgel, piano en koordirectie beschikt zij over een brede ervaring. 

De pianobegeleiding komt uit de ervaren handen van Coby Wagemans. Zij heeft Albateso onlangs voor het eerst begeleid en dat is goed bevallen. Koorlid Henny Wibbelink presenteert deze avond het programma. Het publiek mag meezingen met enkele Nederlandtalige kerstliederen. Albateso en Cultuurtoren Honsoirde verheugen zich op een sfeervol kerstconcert in de kapel

zaterdag 16 december