Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Winterreis

november 21-15:30

€15

Vocaal Ensemble Pur Sang onder leiding van Bas Ramselaar

Op zondagmiddag 21 november 2021 om 15.30 u verzorgt Vocaal Ensemble Pur Sang een sfeervol programma met romantische koormuziek uit het Franse en Duitse taal- en muziekgebied van de twintigste eeuw in de Cultuurtoren Honsoirde. Het koor neemt het concert Winterreis, dat vorig jaar wegens stormachtige weersomstandigheden moest worden afgeblazen en daarna is uitgesteld wegens corona, in reprise

Met dit ‘warme winterconcert’ wordt u meegenomen naar het Franse en Duitse taal- en muziekgebied van de negentiende en vroege twintigste eeuw.
De reis begint met werken van Johannes Brahms, die verschillend van sfeer zijn. Onderweg beluistert u werken van Gounod, Saint-Saëns, Wolf, Debussy, Reger en alle zes Chansons van Hindemith op teksten van Rainer Maria Rilke.
De winterreis eindigt met het vierluik ‘Un soir de neige’ van Francis Poulenc.

Vocaal Ensemble Pur Sang is een kamerkoor uit ’s-Hertogenbosch, dat werd opgericht in 2000 door dirigent Reinier Wakelkamp. Het ensemble kiest bewust voor het uitvoeren van koormuziek in een kleine bezetting. De leden zijn amateurs aan wie relatief hoge eisen worden gesteld. In 2009 nam Bernhard Touwen het stokje over van Reinier Wakelkamp en sinds juni 2016 staat Pur Sang onder leiding van Bas Ramselaar.
Het koor zingt a capella, maar werkt ook regelmatig samen met instrumentalisten.
De balans, zuiverheid en zeggingskracht van de muziekstukken staan bij de uitvoeringen voorop. Het repertoire van Pur Sang beslaat de periode van de renaissance tot en met de eenentwintigste eeuw. Het koor streeft naar een originele en samenhangende concertprogrammering waarin zowel religieuze als profane muziek een plaats kan hebben.

Website: https://koorpursang.nl/

Gegevens

Datum:
november 21
Tijd:
15:30
Kosten:
€15
Evenement Categorieën:
,

Organisator

Vocaal Ensemble Pur Sang