Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Project Aan tafel

18 december 2023-13:00 17:00

€8

Expositie ‘AAN TAFEL’ 

Het project ‘AAN TAFEL’ bestaat uit een expositie die duurt tot en met 31 december; daarnaast vonden tot en met 9 december gesprekken aan tafel plaats.

De tafel staat centraal als symbool voor het leven waarop zich alles afspeelt. ‘Aan tafel’ borduurt voort op het wereldberoemde kunstwerk van Het Laatste Avondmaal, geschilderd door Leonardo da Vinci, waaraan kunstenaar Peter Slegers een eigen interpretatie heeft gegeven. Aan de gesprekken die rondom dit kunstwerk werden georganiseerd, namen verschillende inwoners deel om de maaltijd te gebruiken en met elkaar in gesprek te gaan over sterfelijkheid en andere thema’s uit Het Laatste Avondmaal. 

Dubbelexpositie
De Maastrichtse kunstenaar Peter Slegers schilderde op ware grootte (6,5 x 2,5 m) zijn interpretatie van Het Laatste Avondmaal en voegde daaraan vervolgens audiovisuele technieken toe. Door projectie en toevoeging van geluid kunnen Jezus en Zijn apostelen naar voren worden gehaald en beter zichtbaar gemaakt.

Daarnaast is in de expositie werk te zien van Dorothy Boelen uit Heerlen. Dorothy is vaak te vinden in de natuur, die haar, dankzij de schoonheid van elk seizoen, zeer kan inspireren. De foto’s die zij er maakt liggen aan de basis van haar schilderijen. Deze kunstenaar weet met haar schilderijen de perfecte sfeer op te roepen, aanvullend op Aan Tafel. 

Beschouwing door Peter Slegers
Speciaal op tweede kerstdag zal kunstenaar Peter Slegers twee keer een toelichting op zijn multimediaal reizend kunstproject ‘AAN TAFEL’ geven, onder de titel: Leonardo en zijn astrotheologische kennis, verstopt in Het Laatste Avondmaal. 

Wellicht heeft Da Vinci naast het historisch-religieus thema zijn kennis over astrotheologie verbeeld in zijn werk. In zijn beschouwing haalt Slegers verborgen diepere lagen in het werk van Da Vinci naar boven. Dit laat hij zien door projectie op zijn levensgrote interpretatie van ‘Het Laatste Avondmaal’. U kunt deze beschouwing op tweede kerstdag om 14.00 uur en om 16.00 uur bijwonen in de Cultuurtoren Honsoirde. 

Kijk of bel voor meer informatie op de website van Peter Slegers: www.peterslegers.com; art@peterslegers.com, telefoon 0614034470. 

 Entreegelden

Anders dan gebruikelijk vragen wij bij deze expositie toegangsgeld van € 8,= pp inclusief een kopje thee of koffie, kinderen gratis. Toegangskaarten zijn ook te koop bij de entree van de expositie.

zaterdag 11-18-25 nov & 2-9-16 dec 19:00-21:00 uur
zondag 12-19-26 nov & 3-10-17 dec 13:00-17:00 uur
17-12 t/m 31-12 dagelijks (muv 1e kerstdag) 13:00-17:00 uur

Gegevens

Datum:
18 december 2023
Tijd:
13:00 17:00
Kosten:
€8
Evenement Categorieën:
,