Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kerstconcert – herders, kaarslicht en engelen

19 december 2021-15:30 17:00

€15

Het kerstconcert van Honsoirde heeft de afgelopen jaren een imago opgebouwd dat klinkt als een klok. Mensen komen van heinde en verre om in de kapel van de abdij te genieten van een sfeervolle avond. Dit jaar verzorgt Vocaal Ensemble Pavane het programma voor Kerstmis 2021, dat het omschrijft als Herders, kaarslicht en engelen. Het omvat kerstliederen (Carols) van vroeger en van nu, in diverse talen, sommige ervan gedragen en andere uitbundig van karakter. Alles natuurlijk a capella uitgevoerd en steevast voorafgegaan door een toelichting/uitleg. Het exacte programma zal Pavane in de loop van de komende tijd vaststellen, na de zomervakantie als de repetities weer van start zijn gegaan.

Vocaal Ensemble Pavane uit Heusden (Noord-Brabant) werd opgericht in 1984. Het repertoire van Pavane, dat veel affiniteit heeft met de Engelse liedkunst, bestaat uit wereldlijke liederen vanaf de renaissance en de vroege barok van componisten als Gibbons, Dowland, Vaughan Williams tot en met de 21e eeuw met liederen van componisten als Eric Whitacre en Ola Gjeilo. Soms maakt het ensemble een uitstapje naar de wat modernere, harmonieuzere muziek uit het lichtere repertoire met bewerkingen van bijvoorbeeld The King’s Singers en Jetse Bremer. Het repertoire in de kersttijd kent zowel oude als moderne bewerkte Christmas Carols, zoals die van componist/arrangeur John Rutter.

Pavane treedt op met een gevarieerd programma op verschillende locaties zoals in concertzalen en kerken, maar ook in kastelen, waar de muziek van Pavane goed tot zijn recht komt. Zo nu en dan laat Pavane zich ook buiten de landsgrenzen horen. En voor degenen die de muziek van het ensemble wat vaker willen beluisteren heeft Pavane inmiddels drie cd’s uitgebracht: ‘Audite nova’ , met liederen uit de renaissance en de vroege barok, ‘A babe is born’ , met kerstliederen, en ‘And so it goes’ , met uitsluitend Britse liederen van de 17e tot en met de 20e eeuw.

De muzikale leiding van Pavane is in handen van sopraan Esmeralda Schütz.

De leden zijn de sopranen Ingrid Turquin, Jet Korsten, Irene Bosch, de alten Els Bruinsma, Hanneke van Emden, Joke Geerse, de bassen John Wings, Bert Meiresonne en de tenoren Harrie de Werd en Ruud van Oudhuizen.

Gegevens

Datum:
19 december 2021
Tijd:
15:30 17:00
Kosten:
€15
Evenement Categorieën:
,

Organisator

Vocaal Ensemble Pavane