Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Hein Augustijn, Brabantse bard

25 september 2022-15:30

€12.50

Dit culturele eerste kwartaal luidt Honsoirde in met wereldse muziek waarin nostalgie naar Brabantse klanken te horen is (september), stemmige klassieke en wereldmuziek (oktober), jazz, musical en ballads in barbershopstijl (november) en gevarieerde muziek van licht klassiek tot pop, zowel a capella als met pianobegeleiding (december).

De aftrap komt van Hein Augustijn (1973), die opgroeide in de Brabantse Kempen, studeerde in Utrecht en vervolgens met zijn gitaar de wereld introk. Met een zacht-melancholische blik zingt hij in een combinatie van zijn streektaal met muziek van over de hele wereld, gewoon in zijn eigen Brabants: BraboMundo. De muziek klinkt als een zonnige mix van pop, reggae, latin en jive.

Hein trad eerder op met Gerard van Maasakkers met het liedje Onder de zon, dat in de verte doet denken aan de vrolijke klanken van Elly en Rikkert Zuijderveld. Liedjes als Bettie akem aoie?, Mèskes meej ’n zaachte G en ’t heej gin haost zullen menig liefhebber bekend in de oren klinken. De meeste teksten heeft Hein zelf geschreven.

Hoewel soms als solist, treedt hij ook geregeld op met muzikanten uit de pop-, jazz-, folk-, americana- en wereldmuziek die hun sporen ruimschoots verdiend hebben. Verder is Hein bekend van bands The Backbeat Collective, The Happy Notes Society en het Tilburgse Vandiekomsa (HKM-records). Hij bracht onder eigen naam eerder de cd’s Terug naar Tilburg (2012) en Niets voor mij (2016) uit.

Gegevens

Datum:
25 september 2022
Tijd:
15:30
Kosten:
€12.50
Evenement Categorieën:
,