Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bewegen is de Kunst

15 oktober 2023-13:00 17:00

Gratis

Bewegen is de kunst, onder dit motto organiseert Cultuurtoren Honsoirde verschillende kunstuitingen die met bewegen te maken hebben. Centraal staat een groepsexpositie van kinetische kunst, kunst dus met bewegende objecten.

Op de eerste expositiedag, 8 oktober, worden bezoekers op hun weg naar de expositie begeleid door enkele kunstzinnige dansacts, uitgevoerd door danslerares Wilmie Thielen en haar groep. Zij geven daarmee het thema ‘bewegen is de kunst’ op een andere manier vorm.

Jelle Korevaar is een jonge kunstenaar uit Sliedrecht, die de laatste jaren stevig aan de weg timmert. We zijn hem op het spoor gekomen toen hij twee jaar terug op de Biënnale in Oosterhout (de Heilige Driehoek) exposeerde. Hij maakt prachtige betoverende objecten die de toeschouwer in verwondering achterlaten.

Dicht tegen kinetische kunst aan zijn de bijzondere kunstobjecten van drie wiskundigen die mathematische kunst maken, kunst die gebaseerd is op wiskundige kennis. U moet daarbij bijvoorbeeld denken aan objecten gebaseerd op een sudocupuzzel, vervormde vlakvullingen, oneindigheidsbenaderingen et cetera. Deze drie heren, Walt van Ballegooijen, Hans Kuiper en Klaas Lakeman, weten ons als toeschouwers op een heel speciale manier te verrassen met hun werk. De ervaring leert dat ook kinderen gefascineerd kunnen raken door creaties als deze.

Al dit moois wordt met het werk van Heusdenaar Lisette van Halder compleet gemaakt. Zij maakt fraaie zwart-wit foto’s van vogels in de vlucht.

Dit project is mede mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage van het  Prins Bernhard Cultuurfonds en het DELA Fonds. 

zondag 8-15-22-29 okt

Toegang gratis

Gegevens

Datum:
15 oktober 2023
Tijd:
13:00 17:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
,