• Veteranen Verbeelden - Bevrijdingsproject

  Stichting Veteranenkunst heeft als doel om kunstwerken te exposeren die gemaakt zijn door (Nederlandse) veteranen naar aanleiding van en/of ter verwerking van hun ervaringen tijdens oorlogen, VN-missies en overige ernstoperaties. 

  Behalve dat het maken van een kunstwerk voor de veteraan de verwerking van zijn of haar ervaringen vergemakkelijkt of op weg helpt, geeft het hem/haar ook de kans hierover met ’het publiek’ in gesprek te gaan. Daarnaast zijn er vele veteranen, veteraankunstenaars, die met hun kunstwerken vooral de mooiste vormgeving hebben gevonden van hun herinnering(en) aan de uitzendperiode. 

  Het tentoonstellen van de kunstwerken leidt tot gesprek en het gesprek leidt tot erkenning en waardering vanuit het publiek, voor dat wat de veteraan gedaan heeft tijdens zijn uitzending(en). 

  Sinds de Tweede Wereldoorlog en de strijd in en om Nederlands-Indië zijn Nederlandse militairen niet alleen ingezet om Nederland te verdedigen, maar ook om -vaak ver van huis- stabiliteit terug te brengen in ontwrichte samenlevingen. Terug van zon inzet, worden zij geconfronteerd met een maatschappij die niet altijd zo stilstaat bij wat er daar’ is gebeurd en die soms niet bereid lijkt in te zien dat zon inzet meer is dan gewoon je werk doen’, een baantje’ als elk ander....

  Daarnaast kun je het speciale veteranen-fotoproject bezichtigen. De fotoportretten tonen veteranen samen met een kind. Zij samen staan voor Vrede, Vrijheid en Vriendschap. Een bijzonder project dat vastgelegd is door Fotogroep Vlijmen en Fotoclub Drunen.

 • Expositie
  Datum: Iedere zondag van 20 okt. t/m 17 nov.
  Tijd: 13:00 - 17:00 uur
  Entree: gratis