• Schooljeugd bezingt 700 jaar Heusden

  De Jeugdige Samenzang op 26 oktober a.s. gaat niet door. Wij hebben deze beslissing in overleg met de basisscholen in de gemeente Heusden genomen. De reden hiervoor is de geringe belangstelling bij de scholen om deel te nemen aan ons project. Zowel Scala als onze samenwerkingspartner Focolare en wij zelf betreuren dat het ons niet is gelukt om de scholen en de jongeren temotiveren om bij ons op Mariënkroon te komen zingen. Maar we willen het hierbij niet laten zitten. In overleg met de gemeente Heusden zullen wij proberen ons project in een andere opzet te laten doorgaan. Als dat lukt wordt het waarschijnlijk begin 2019

 • Project
  Datum: Vrijdag 26 oktober
  Aanvang: 19:00 uur
  Entree: gratis
 • SAMENZANG

  Cultuurtoren Honsoirde organiseert deze samenzang ter gelegenheid van de viering van 700 jaar Heusden in samenwerking met Focolare, de huidige bewoners van Mariënkroon.                

  Op vrijdag 26 oktober 2018 van 19.00- 20.30 uur willen wij graag kinderen van alle basisscholen in de gemeente bij elkaar brengen op het terrein van Abdij Mariënkroon in Nieuwkuijk voor een muzikale avond. Er wordt samen gezongen onder begeleiding van de harmonie van Drunen en daarnaast zullen de 3 winnaars van onze talentenwedstrijd te zien zijn op het podium. Voor een drankje en een leuke verrassing wordt gezorgd.

  Wij verwelkomen de kinderen uit groepen 3 t/m 8 en hun docenten en ouders met open armen. Het is de bedoeling dat de kinderen in hun klas de liedjes al hebben geoefend.

  Honsoirde heeft een selectie gemaakt van liedjes die de identiteit van (kernen van) de gemeente uitdragen en verzorgt het bijpassende lesmateriaal. Het lesmateriaal omvat muziek en geluidsfiles. Ieder dorp in de gemeente krijgt een eigen lied toegewezen: voor Haarsteeg, Nieuwkuijk, Vlijmen en Drunen is dat het eigen dorpslied. De scholen in de kernen Elshout en Heusden vesting/Oudheusden krijgen van de organisatie een lied aangereikt: we kozen voor echte Brabantse melodieën: voor Heusden-vesting en Oudheusden ‘Waar de luchten samen komen’ en voor Elshout ‘Were di’.

  Daarnaast openen we het samenzangconcert met ‘Het lied van Hertog Jan’ en sluiten we af met ‘Brabant’ van Guus Meeuwis. De kinderen leren dus 3 liedjes waarvan wij denken dat ze er zeker al wel een kennen.

  Honsoirde levert muziek en de tekst van het refrein voor het gezamenlijke lied. Daarna mag iedere school in de betreffende kern zelf een eigen tekst schrijven op de melodie van het couplet. Het mag een tekst zijn die gaat over het dorp, een dorpsbewoner, de school, een gebeurtenis in het dorp, 700 jaar Heusden, of over wat de kinderen bezighoudt. De tekst mag geschreven zijn door een leerkracht, een ouder of door de kinderen zelf. Heeft een dorp meerdere scholen, dan worden de refreinen samen gezongen en de eigen coupletten door de scholen.

  Contactpersonen:

  • Voor de muziek: Liesbeth van Velthoven Coppens (06-20880643)
  • Voor de organisatie: Paul Schalken (06-22795199