• Liefde op z'n Italiaans: Vittoria, mio core

  Helaas kan door persoonlijke omstandigheden dit concert niet doorgaan: van uitstel komt geen afstel - gezocht wordt naar een nieuwe datum in dit seizoen.

  Vittoria, mio core! staat in het teken van Italiaanse liederen en aria’s. 
  De 19e eeuwse Italiaanse muziekuitgever en componist Parisotti heeft talrijke liederen en aria’s onder de naam Arie Antiche. Het programma bevat onder andere een kleurrijke selectie hieruit waar liefde de hoofdrol speelt in werken gecomponeerd tussen de 16een 19eeeuw. Verschillende perspectieven en motieven voeren ons op zachte, meeslepende, speelse en vurige wijze mee naar het leven door componisten als Caccini, Monteverdi, Scarlatti en Durante. 

 • Concert - AFGELAST
  Datum: Zondag 27 september
  Aanvang: 14:00 uur
  Zaal: De kapel
  Entree: € 12.50
 • Daniëlle Sluijmers (zang)

  Daniëlle Sluijmers uit ’s-Hertogenbosch studeerde zang aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht en vervolgde haar studie bij Rita Dams in Den Haag. In 2011 heeft zij de opleiding Adem, Stem en Boventonen afgerond en in 2013 de opleiding Atem-Tonus-Ton, ontwikkeld door wijlen Maria Höller-Zangenfeind. Naast diverse klassieke recitals, waaronder een Spaans liederenprogramma, zong Daniëlle in het Singspiel Bastien et Bastienne van W.A. Mozart en in de moderne opera Het Koloriet van H. Viezee.

  In 2008 is Daniëlle zich gaan toeleggen op vocale improvisaties. In 2010 maakte ze haar debuut als improviserend zangeres voor het project Zinnen beelden Vier momenten. Voor dit project maakte zij composities op de gedichten Ween niet en Bij Mamree van Y. Né. Later volgde Schaduwen Kruisen, een muzikaal-poëtische uitvoering, geschreven door Y. Né en Frank van der Kooij. In 2013 vertolkte zij de rol van Margaretha van Parma in Ouverture 2018 van Frank van der Kooij. In 2018 maakte Daniëlle samen met Jamie de Goei een improvisatie op de gregoriaanse sequentia Planctus cygni tijdens het Nederlands Gregoriaans Festival. Binnen haar praktijk Vocaal ’s-Hertogenbosch geeft Daniëlle zanglessen en workshops.

 • Reserveren of informatie opvragen

  Versturen 

 • Chiel Spaans (piano)

  Van huis uit is Chiel organist, autodidact, en is hij sinds vele jaren verbonden als organist aan de Oude Lambertuskerk in Engelen. Daarnaast is hij actief in andere kerken en begeleidt hij op piano of orgel diverse gezelschappen en solisten.