Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

3 daagse dubbelcursus: Een geschiedenis van tuinen – Ontwerp je eigen tuin.

februari 21-14:00 16:15

€45

Op de woensdagen 21-28 februari en 6 maart verzorgt Leo van den de dubbelcursus: Een geschiedenis van tuinen - Ontwerp je eigen tuin. Daarin combineert hij per les informatie over de historie van tuinen met adviezen voor en praktische uitleg van de modernisering of aanleg van uw eigen tuin. 

Zelf aan de slag
Bent u graag in de tuin bezig, lekker in de buitenlucht? Herkent u het geluksgevoel dat daarbij ontstaat? Dan is deze cursus van Leo van den Hoven beslist aan u besteed. Na ruim een half uur of meer boeiende informatie over de historie van tuinen stapt Leo over op het ontwerpen van tuinen. Hij geef uitleg en adviezen voor het maken of aanpassen van uw tuin. Samen met hem gaat u aan de slag en maakt u een eigen ontwerp dat past bij uw huis en leefomstandigheden.

Cursusleider Leo van den Hoven
Volgens Leo heeft hij waarschijnlijk zijn groene vingers geërfd van zijn vader. Als kind al had hij een eigen tuintje waarmee hij na schooltijd altijd bezig was. Later onderhield hij elke zaterdag de grote siertuin van zijn ouders. Geen wonder dat hij een studie ging doen in de groene sector, waarbij hij de richtingen bloemen/plantenteelt, ontwerp/aanleg van tuinen en bloemsierkunst volgde. In een latere fase in zijn leven is hij op de HAS gaan studeren met de specialisatie bloem en styling, waarna hij als leraar aan de slag ging op Helicon in ’s Hertogenbosch, vroeger de Groenschool genoemd, nu Yverta-opleidingen.

Leo genoot en geniet nog steeds van het ontwerpen van tuinen, omdat hij daarin zijn creativiteit kwijt kan. Het liefst maakt hij een ontwerp voor een aanpassing van een bestaande tuin waarbij elementen zoals mooie bomen/hagen bewaard moeten blijven. Dit daagt je uit, zegt hij, om creatiever of anders te denken dan bij een nieuwe tuin.

Les 1
De theorie: Tuinen in de oudheid en de middeleeuwen
De praktijk: Voor deze eerste les maken cursisten thuis een collage van de gewenste onderdelen in de tuin (bij de eerste les meebrengen). De volgende onderdelen komen aan bod: Gebruik van de tuin, zonligging tuin, kiezen van basisvorm recht/rond/diagonaal of combinatie, zichtlijnen vanuit huis en terras

Les 2
De theorie: Franse tuinen
De praktijk: De volgende onderdelen komen aan bod: Niveauverschillen, vijver/zwembad, terras, overkapping, pergola, grondbewerking, verlichting

Les 3
De theorie: Engelse en huidige tuinen
De praktijk: De volgende onderdelen komen aan bod: Bestrating, beplanting, bomen, zon-/schaduwbeplanting, gazon

woendagmiddag 21-28 feb & 6 mrt

Kosten: € 45,-

Gegevens

Datum:
februari 21
Tijd:
14:00 16:15
Kosten:
€45
Evenement Categorieën:
,

Organisator

Docent/inleider: Leo van den Hoven

Locatie

Cultuurtoren, Abtkamer
Abdijlaan 6a
Nieuwkuijk, 5253 VP
+ Google Maps