Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Taal aan de wandel

20 januari 2022-19:30 22:00

€10

Taalverandering is zo oud als het menselijk taalvermogen. Elke taal is voortdurend in beweging: de zinsbouw wordt anders, woorden komen en gaan, betekenissen krijgen in de loop van de tijd een andere invulling, de grammatica verandert en klanken verschuiven. Een taal die stilstaat, is dood. Maar hoe komt het dat taal verandert? En waarom kun je dat geen verloedering noemen?

Op donderdag 20 januari om 19.30 uur geeft taalkundige Yoïn van Spijk u antwoord op deze vragen en natuurlijk krijgt u volop de gelegenheid vragen te stellen.

Zie ook: https://taalaandewandel.com/

Hier leest u ook wie Yoïn van Spijk is:

Mijn naam is Yoïn (Djówin [ˈd͜ʑowɪn]). In de vijfde klas van het voortgezet onderwijs ontdekte ik in de schoolbibliotheek een etymologisch woordenboek. Sindsdien ben ik gefascineerd door taal. Na een propedeuse Grieks en Latijn heb ik de bachelor Italiaans met een minor Portugees en de master taalwetenschap gedaan. Daarna heb ik een aantal jaar als junior docent gewerkt aan de Universiteit Utrecht. Sinds 2017 ben ik redacteur. In mijn vrije tijd beschrijf ik de grammatica van de dialecten van mijn regio.

Gegevens

Datum:
20 januari 2022
Tijd:
19:30 22:00
Kosten:
€10
Evenement Categorie:

Organisator

Spreker: Yoïn van Spijk