Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Natuurlijke verbinding

januari 22-13:00 17:00

Gedurende vier zondagmiddagen, van 15 januari t/m 5 februari 2023, van 13.00-17.00 uur, presenteert Honsoirde de duo-expositie NATUURLIJKE VERBINDING. Tijdens deze zondagmiddagen exposeren veelzijdig kunstenaar Rob van de Wiel en viltkunstenares Peti van Noort, beiden uit Drunen, hun oogstrelende kunstwerken.

Peti leerde Rob kennen toen hij jaren geleden deelnam aan de Route van de Kunst. Peti en haar man waren enthousiast over het werk van Rob en kochten twee van zijn kunstwerken, die Rob zelf thuis kwam brengen. Beiden bleken te werken met natuurlijke materialen, een verbindende factor, waardoor ze elkaar goed bleken aan te voelen in hun kunstzinnige uitingen.

Peti van Noort (58) noemt het vervaardigen van haar vilten kunstwerken en gebruiksmaterialen een hobby. Ze is opgeleid tot fysiotherapeute en is in het dagelijks leven werkzaam bij een bedrijf voor orthopedische materialen. ‘Dankzij mijn vroegere bestuurswerk voor de ViltKontaktGroep, de vereniging voor viltliefhebbers, heb ik tal van contacten kunnen leggen met vilters’, vertelt Peti.

De Druppel

Peti doet de 3-jarige opleiding op  de viltacademie in Essen, België, en volgt regelmatig masterclasses bij diverse Nederlandse en buitenlandse kunstenaars. Evenals Rob haalt Peti haar materialen uit de natuur: ‘Al ruim twintig jaar vervaardig ik ambachtelijk vilt van (meestal) schapenwol, waaraan ik allerlei andere dierlijke vezels, zoals zijde, en plantaardige materialen, zoals katoen, bamboe of papier, toevoeg.’ De resultaten zijn bijzonder fraai. Op Peti’s facebookpagina heeft ze er enkele afgebeeld, zoals een kleurrijke shawl met diverse fascinerende motieven, een tas en enveloptas, en kunstwerken zoals De Druppel, het werk dat haar moeder enkele jaren geleden van haar kocht toen ze een galerie bezocht waar Peti exposeerde. ‘Ze zag weliswaar geregeld de bewegende handen van haar dochter’, vertelt Peti, ‘maar nu hing het resultaat van die beweging in een galerie in Baarle-Nassau, waar dit kunstwerk blijkbaar een bijzondere indruk maakte.’ Hoe mooi moet het zijn je moeder zo trots en gelukkig te zien met iets wat je zelf hebt gemaakt.

Lees meer over het vraaggesprek met Peti in de nieuwsbrief van 23 december, terug te vinden op deze website. Voor deze gratis nieuwsbrief kunt u zich via de homepage aanmelden.

Rob van de Wiel (52) uit Drunen is een artistiek man, autodidact en een enthousiast verteller. Behalve zijn ‘natuurlijke’ kunstwerken die de bezoeker van de expositie kan aanschouwen, maakt hij ook prachtige sieraden, zoals armbanden en kettingen. Zie www.beachbumb.nl.

Vrijheid

Rob heeft zijn veelzijdigheid te danken aan een innerlijke drijfveer, zijn absolute behoefte aan vrijheid. ‘In een ver verleden’, vertelt hij, ‘had ik een kantoorbaan (niets voor mij), werkte ik in een kledingzaak waarvoor ik geregeld wat wegbracht en was ik een poos vrachtwagenchauffeur. Dat chaufferen bood me vrijheid, waardoor ik naar de kust kon om te gaan surfen, windsurfen en kitesurfen.’

Geleidelijk aan werd hem duidelijk dat hij wat anders wilde, dat het leven hem meer te bieden had. Dat werd hem als het ware in de schoot geworpen dankzij zijn kunstenaarsoog, zijn aandacht en liefde voor de zee, het strand en de natuur, waar voor hem schatten liggen die weinig mensen zien zoals hij ze ziet. Steentjes in allerlei vormen, maar ook dingen die mensen achterlaten, zoals plastic, touw, canvas, ijzer en hout. Het strand is voor Rob één grote schatkist, zijn kunstenaarshanden en zijn fantasie doen de rest.

Lees meer over het vraaggesprek met Rob in de nieuwsbrief van 23 december.

Peti en Rob en hun kunst als natuurlijke verbinding, een imponerend duo.

Wij heten u graag van harte welkom tijdens deze magnifieke expositie.

Zondag 15 januari t/m 5 februari 2023

13:00-17:00 uur

Toegang gratis

Gegevens

Datum:
januari 22
Tijd:
13:00 17:00
Evenement Categorieën:
,