Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ik heb je lief, zo lief: liefdesbrieven schrijven

26 januari 2022-15:00 17:15

€45

Ik heb je lief, zo lief

Wie kent ze niet, de soms overweldigende gevoelens van liefde? Die gevoelens waarvoor je woorden zoekt, die opborrelen als lava uit een vulkaan, die je zo intens graag wilt uitspreken, vol overgave wilt uiten. In het hier en nu, spontaan, want anders ontglippen je die prachtige volzinnen, die unieke woorden.

Helaas, de praktijk is weerbarstig, zeker als het om emoties gaat, en in al je spontaniteit sta je daar dan, stuntelig en warrig te wezen. Later zul je er met weemoed aan terugdenken, maar voor nu is het je menens en jouw klunzigheid getuigt daar niet van, voel je. Dus nu moet het anders. Nu moet alles kloppen en daarin wil je investeren, het liefst in woorden. Hoe kun je anders het hart van deze mooie, spontane, lieve, krachtige, warme man of vrouw veroveren? Met gedichten? Een liefdesbrief misschien, zoals geliefden dat al eeuwen doen?

Waarom niet? Een liefdesbrief kun je als hét ultieme bewijs van je liefde inzetten. Als je dat durft en kunt. Durft, want eenmaal overhandigd of opgestuurd is jouw brief voortaan die van de ander. En kunnen, tja, dat wordt lastig, want een liefdesbrief is heel wat anders dan bijvoorbeeld een sollicitatiebrief. Weliswaar zijn er overeenkomsten, zoals een goede schrijfstijl, een verantwoorde tekststructuur en voldoende afwisseling, en een taboe op kromme zinnen en spellingfouten, maar de toon van een liefdesbrief, de emoties, de beloftes en de boodschap, die zijn onvergelijkbaar.

Het is nu, in de aanloop naar Valentijnsdag, een uitgelezen periode om daarover na te denken. Om op zoek te gaan naar de woorden die je belangrijk vindt, de tijd te nemen en daarbij de korte cursus op Honsoirde te volgen, als steuntje in de rug.

Dimph Vos was in haar werkzame leven docent Nederlands, tekstschrijver, eindredacteur, PR- en communicatieadviseur; nu houdt zij zich daar als vrijwilliger mee bezig. Dimph is bestuurslid van de Cultuurtoren Honsoirde.

 

Docent: Dimph Vos

Woensdag 26 jan. & 2-9 febr.

Kosten: € 45,-

Gegevens

Datum:
26 januari 2022
Tijd:
15:00 17:15
Kosten:
€45
Evenement Categorieën:
,

Organisator

Docent/inleider: Dimph Vos