Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Groot Heusdens Dictee

22 mei 2022-15:00

Durft u het aan?

Houdt u van (taal)spelletjes en durft u de strijd aan te gaan met andere geïnteresseerden in de Nederlandse taal? De spellingregels van de Nederlandse taal, die steeds weer veranderen, je voor voortdurende vraagtekens plaatsen, volgt u ze nog? Hebt u in 2020 meegedaan aan het Groot Dictee der Nederlandse Taal, uitgezonden op NPO radio 1? Wat vond u bijvoorbeeld van deze woorden: lockdownparty’s, quarantainekilo’s, bierviltjesvirologie, vouchervakantie, hand-op-handcontact, ontwijkstress, anderhalvemetersamenleving en balkonnade? Eenvoudig, lastig of eerder uitdagend?

Doe dan nu mee aan het Groot Heusdens Dictee op zondag 22 mei 2022 om 15.00 uur. U kunt zich aanmelden tot en met 18 mei. Reserveer uw plaats bijtijds via deze site en vul het formulier in.

In het dictee gaat het ook deze keer vooral om uw kennis van de spellingregels, eenvoudig te vinden op www.woordenlijst.org. Via de ‘Leidraad’ maakt u kennis met de regels van het ‘spellingspel’. Hoe meer u daarvan opsteekt, des te groter is de kans dat u met de wisseltrofee naar huis gaat, verzekerd van eeuwige roem.

Het dictee is ook deze keer geschreven door Dimph Vos, redacteur/tekstschrijver en (voormalig) docent Nederlands aan het d’Oultremontcollege. Wie het dictee gaat voorlezen, houden we nog een poos geheim. We beloven u een gezellig middag.

Zondag 22 Mei

Aanmelden tot en met 18 Mei

Kosten: € 5,-

Gegevens

Datum:
22 mei 2022
Tijd:
15:00
Evenement Categorieën:
,