Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Gesprekken aan tafel

9 december 2023-18:00

€35

Gesprekken aan tafel
In één van de tentoonstellingsruimten van Cultuurtoren Honsoirde zal op 4 avonden de tafel worden gedekt voor een gemengd gezelschap van betrokken burgers:  Oekraïnse vluchtelingen en statushouders die tijdens een veganistische maaltijd in gesprek gaan met elkaar maar ook met autochtone Nederlanders/inwoners van de gemeente Heusden. De gesprekken gaan over sterfelijkheid en andere thema’s uit Het Laatste Avondmaal.

De gesprekken staan onder leiding van 2 gespreksleiders/performers van ‘Radicale Gezelligheid’.

De gesprekken worden gehouden op zaterdag 18 en zondag 19 november en vrijdag 8 en zaterdag 9 december, aanvang 18.00 u. Kosten € 35,- pp.

Voor de contacten met vluchtelingen, statushouders en Oekraïners wordt samengewerkt met VluchtelingenWerk Heusden.

 

Wat ?
Het project ‘Aan Tafel’   bestaat uit een expositie en daarnaast gesprekken aan tafel.

De tafel staat centraal als symbool voor het leven waarop zich alles afspeelt. ‘Aan tafel’ borduurt voort op de interpretatie door kunstenaar Peter Slegers van het wereldberoemde schilderij van het laatste avondmaal door Leonardo da Vinci. In de gesprekken die rondom dit kunstwerk worden georganiseerd worden verschillende groepen burgers  uitgenodigd aan tafel om de maaltijd te gebruiken en met elkaar in gesprek te gaan over sterfelijkheid en andere thema’s uit Het Laatste Avondmaal.

 Expositie
De Maastrichtse kunstenaar Peter Slegers schilderde op ware grootte( 6,5 x 2,5 m) zijn interpretatie van   Het Laatste Avondmaal en voegde daaraan vervolgens audio-visuele technieken toe. Door projectie en toevoeging van geluid kunnen Jezus en de andere gezichten aan tafel naar voren worden gehaald en beter zichtbaar gemaakt.

Daarnaast is in de expositie werk te zien van Dorothy Boelen (Heerlen). Deze kunstenaar weet met haar schilderijen de perfecte sfeer op te roepen, aanvullend op Aan Tafel.

De geprekken met maatlijd worden gehouden op zaterdag 18 november , zondag 19 november, vrijdag 8 december en zondag 9 december. Via onderstaande  link kunt u reserveren op de door u gewenste dag

Gegevens

Datum:
9 december 2023
Tijd:
18:00
Kosten:
€35
Evenement Categorieën:
,