Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Federico García Lorca: gedichten en muziek

3 april 2022-15:30

€12,50

Federico García Lorca

gitarist/zanger Dick Schreinders
klarinettist Vincent Osendarp

Samen met de Nieuwkuijkse klarinettist Vincent Osendarp brengt de Heusdense gitarist/zanger Dick Schreinders de poëzie van een van de grootste Spaanse dichters ten gehore. Thema’s als liefde, onderdrukking en de schoonheid van de natuur in een roerige politieke periode  in het Spanje van de jaren twintig en dertig passeren de revue.

Dick Schreinders (1970) groeide op in Spanje en studeerde er klassiek gitaar. Al op zijn veertiende kwam hij in aanraking met de poëzie van Lorca, nadat een docent hem een bundel gaf van de Spaanse dichter. Dick schreef zelf gedichten in het Spaans en de docent vond Lorca bij uitstek de dichter die hem kon inspireren vooral poëzie met gitaarmuziek te combineren. De poëzie van Lorca is bij uitstek geschikt om muzikaal uit te voeren. Vooral binnen de flamenco vinden de gedichten van Lorca een breed gehoor.

Vincent Osendarp speelde eerder als klarinettist in de formatie Denada, speciaal opgericht door Dick Schreinders om F.G. Lorca te vertolken. Deze formatie bestaat niet meer. Vincent en Dick hebben elkaar opnieuw gevonden om met nog meer verdieping en gevoel het programma uit te voeren.

In het programma nemen de muzikanten u mee in het leven van Lorca en de zigeuners op de Meseta van Spanje in een beklemmende tijd voor en tijdens de Spaanse burgeroorlog. Zowel in het Spaans als Nederlands vertolkt is de poëzie toegankelijk gemaakt voor het Nederlandse publiek.

Gegevens

Datum:
3 april 2022
Tijd:
15:30
Kosten:
€12,50
Evenement Categorieën:
,

Organisator

Dick Schreinders, Catharina Bol & Vincent Osendarp