• Een bijzondere, dubbele reis door de taal Yoïn van Spijk

  De lezing van Dion van Meel ‘taalvoutjes’ kan helaas niet doorgaan, maar in Yoïn van Spijk hebben we een dijk van een alternatief voor u in petto.  

  Op feestjes en partijen, op school, werk en thuis: taal verbroedert én geeft reuring. Wie weet wat 'goed' en wat 'fout' Nederlands is? U vraagt het zich ongetwijfeld geregeld af, want waar u ooit een vette rode streep op uw proefwerk zag staan, (b)lijkt diezelfde ‘fout’ plots geen fout meer te zijn. Spreekt u Standaardnederlands of bent u (voormalig) dialectspreker: luister naar het verhaal van Yoïn van Spijk die u meeneemt op een dubbele reis: een reis door de geschiedenis van de Nederlandse taal en een reis langs de grote variatie aan dialecten die ons land rijk is. Hij maakt tussenstops bij hete hangijzers als het verschil tussen taal en dialect, spelling en taalverloedering.

  Yoïn van Spijk (1991) rondde in 2015 zijn masterstudie taalwetenschap af. Naast zijn werk als educatief redacteur legt hij de grammatica van de Langstraatdialecten vast en doet hij onderzoek naar de ontwikkeling van die dialecten. Hij is gefascineerd door taal en in het bijzonder door de verandering daarvan.

  Deze lezing wordt georganiseerd in samenwerking met de Bibliotheek Heusden.

 • Taallezing
  Datum: Donderdag 17 oktober
  Aanvang: 19:30 uur
  Zaal: De la Courtzaal
  Entree: € 10.-
 • Reserveren of informatie opvragen

  Versturen