• De muziek van de bevrijding

  Eugenie Geurts geniet in onze regio faam als zangeres en pianiste: de muziek die in de jaren rondom de bevrijding gecomponeerd is, heeft haar bijzondere belangstelling vooral vanwege het optimisme en de vreugde die in deze jaren uit de muziek sprak. Ze speelt en zingt daarom jazz, ragtime, klassiek (Gershwin!), waarbij ze zich in dit concert laat begeleiden door Lisette Elbers op saxofoon.  Met recht een concert om naar vooruit te kijken! (Onderdeel van het bevrijdingsproject)

 • Concert
  Datum: Zondag 27 oktober
  Aanvang: 14:00 uur
  Zaal: De kapel
  Entree: € 10.-
 • Eugenie groeide op in een muzikale familie. Haar moeder zong en speelde gitaar. Haar vader was een echte jazzliefhebber. Van kleins af aan ging ze samen met hem alle jazzfestivals af en stond ze te swingen op muziek van Count Basie, Duke Ellington, Pee Wee Hunt Glenn Miller en Sarah Vaughn. Ze studeerde cum laude af in Lichte Muziek. Daarnaast studeerde ze af in bijvak klassiek piano waar haar voorkeur bij Bach, Spaans klassiek en Satie lag.

   “SOUL “in de breedste zin van het woord staat voor haar voorop of je nu klassiek of lichte muziek speelt. En door de pure intensiteit van haar spel en touche raakt ze mensen met haar muziek en neemt ze hen  mee in haar muzikale belevingswereld.

  Na vele jaren van ervaring in binnen- en buitenland in diverse muziekstijlen zoals: Cubaans, Soul, Jazz, Funk en Easy listening heeft zij zich de laatste jaren, toegelegd op filmmuziek, teksten en eigen composities. Maar de liefde voor de na-oorlogse jazz is altijd gebleven.

   

  Geniet ervan

 • Reserveren of informatie opvragen

  Versturen