• Concert
  Datum: Zondag 17 november
  Aanvang: 12:00 uur
  Zaal: De kapel
  Entree: € 10.-
 • Wat is een leven zonder muziek? Wat is een dorp zonder harmonie?

  Inwoners uit Haarsteeg en andere dorpen merkten dat muziek maken juist in moeilijke tijden ontspanning geeft. De harmonie heeft zowel de eerste al de tweede wereldoorlog doorstaan. In 1941 moest de vereniging onderduiken wegens weigering van het lidmaatschap van de Kultuurkamer tijdens de Duitse bezetting. Er vonden clandestiene repetities plaats , geleid door muzikant Wiet van der Heijden en later onder leiding van directeur Houet. Na de oorlog werd het 100-jarig bestaan van de vereniging met terugwerkende kracht met verve gevierd, drie jaar uitgesteld. Inmiddels heeft vorig jaar Harmonie St. Cecilia haar 175-jarig bestaan gevierd.
  Harmonie St. Cecilia Haarsteeg is  nu een oude harmonie in een fris jasje: vernieuwend, verrassend, bruisend.
  Trots op ruim 175 jaar historie verlegt ze graag haar muzikale grenzen. Zo bracht deze harmonie in 2014 Canto Ostinato ten gehore onder leiding van  Sander Vredenborg met een uniek arrangement voor harmonie en vier piano’s. Er waren de afgelopen jaren meerdere succesvolle concerten zoals Let’s go Dizzie en Mijn naam is Peer in samenwerking met de vioolschool Fiedelino. Sinds twee jaar staat het orkest onder leiding van Jeroen de Wit en boekte het successen met uitvoeringen zoals Ongehoord en het Klezmerconcert. 
  Met een beleid waarin nieuwe muzikanten, jong én oud(er), prima opgevangen worden in opleidings- en middenorkest de Opmaat en het Orkest voor gevorderden hoopt de harmonie nog heel wat jaartjes mee te gaan. Daarnaast verzorgt ze zowel binnen-  als buitenschoolse muzieklessen op diverse instrumenten en draagt zo haar steentje bij aan een leven mét muziek en saamhorigheid – in vrijheid!
 • Reserveren of informatie opvragen

  Versturen