• Cellokwartet Wiriavier

  Het publiek waardeert de warme celloklank, de mooie en afwisselende programma’s en de presentatie van de concerten. Elk concert is een beleving, ook voor de vier cellisten Wikkie Vis, Rita Ernst-Kürtös, Connie van der Dussen en Lucas Vis. De unieke akoestiek van de kapel van Abdij Mariënkroon leent zich bij uitstek voor de cello!

 • Concert
  Datum: Zondag 24 februari 2019
  Tijdstip: 14.00 uur
  Zaal: de kapel
  Entree: € 10.-
 • Cellokwartet Wiriavier

  Cellokwartet Wiriavier is in 2013 opgericht en bestaat uit de vier cellisten Wikkie Vis, Rita Ernst-Kürtös, Connie van der Dussen en Lucas Vis.

  Initiatiefnemer en eerste celliste is Wikkie Vis. Al jaren lang is zij een zeer bevlogen en getalenteerd celliste. Zij heeft in verschillende orkesten en ensembles gespeeld en geeft privélessen. Rita Ernst-Kürtös, de tweede celliste is cellodocente en speelt eveneens in diverse ensembles. Connie van der Dussen is semiprofessional en heeft veel ervaring met orkest- en ensemblespel. De vierde cellist is de bekende Lucas Vis, voormalig directeur van het conservatorium in Amsterdam en veelgevraagd dirigent voor orkesten en ensembles in binnen- en buitenland. Hij heeft een vakopleiding voor cello gevolgd.

  Het repertoire is zeer divers: van muziek uit de barok tot 20steeeuwse muziek; van verstilde muziek tot tango’s. De muziek die zij spelen is deels voor cellokwartet geschreven; voor het andere deel betreft het bewerkingen. Lucas Vis zorgt regelmatig voor nieuwe arrangementen.

   De warme klank van de cello en het grote bereik van ongeveer vier octaven geven aan het cellokwartet een speciale charme.

 • Reserveren

  Versturen