• Berghout Ensemble

  Het Berghout Ensemble is een dynamisch ensemble, opgericht door harpiste Veronique Serpenti en vernoemd naar de wereldberoemde Nederlandse harpiste Phia Berghout (1909-1993).

  Het ensemble bestaat uit vooraanstaande en bevlogen musici die ieder op eigen wijze een weg baanden naar de grote concertpodia in binnen- en buitenland. Zij delen een grote passie voor kamermuziek en een nieuwsgierigheid naar nieuwe en minder bekende composities. Het Berghout Ensemble transformeert makkelijk van duo tot septet in alle mogelijke combinaties. Daardoor heeft het een veelzijdig en uitgebreid repertoire binnen zijn bereik dat reikt van barok tot hedendaagse muziek. De harp speelt hierin steeds een centrale rol.

 • Concert
  Datum: Zaterdag 20 februari
  Aanvang: 20:00 uur
  Zaal: De kapel
  Entree: € 15.-
 • Veronique Serpenti presenteert samen met fluitiste Felicia van den End en Gijs Kramers, altist van het Ruysdael kwartet, een afwisselend impressionistisch programma. De bekende Sonate voor fluit, altviool en harp van Claude Debussy is een inspiratiebron voor vele componisten en wordt in dit programma afgewisseld met werken van onder andere Maurice Ravel en Arnold Bax, Théodore Dubois en Jaques Ibert. Met grote virtuositeit en élégance communiceert het Berghout Ensemble met zijn publiek. 

  Veronique Serpenti heeft het voorrecht gehad de inspirerende en bevlogen musicus Phia Berghout op zeer jonge leeftijd te ontmoeten. Van haar kreeg Veronique haar eerste harplessen, waarna zij Veronique op de achtergrond bleef coachen. 

  Sinds 2002 speelt Veronique als freelancer bij het Radio Filharmonisch Orkest. Zij soleerde met verschillende professionele orkesten, waaronder Heidelberg Sinfoniker en het Radio Orkest Madrid, en ze wordt regelmatig uitgenodigd bij festivals zoals Musica Sacra, Hohenlohen Kultursommer Festival en Grachtenfestival Amsterdam.

  Zie voor haar biografie https://veroniqueserpenti.com/biografie/

  Felicia van den End begon op haar tiende met fluitspelen. Twee jaar later werd ze aangenomen in de Jong Talentklas van het Utrechts Conservatorium, waar ze cum laude afstudeerde bij Abbie de Quant. Vervolgens begon ze te spelen in het Domstad Jeugd Orkest. In 2005/2006 zette zij haar studie voort in Parijs aan het Conservatoire de Paris bij Pierre-Yves Artaud, waarna ze haar studie voortzette aan het Conservatoire de musique de Genève bij Jacques Zoon. Daarnaast volgde ze masterclasses bij de Franse fluitist Patrick Gallois in de Accademia Musicale Chigiana in Siena en bij Philippe Bernold in Nice.

  Na haar voltooide muziekopleiding behaalde ze haar mastergraad aan het Centrum voor Studie en Documentatie van Latijns-Amerika (CEDLA) aan de Unijversiteit van Amsterdam. 

  Zie voor haar biografie: http://www.feliciavandenend.com/

  Gijs Kramers studeerde in Groningen, het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en de Musikhochschule in Hannover bij respectievelijk Cees Dekkers, Vladimir Mendelssohn en Hatto Beyerle. Ook volgde hij masterclasses bij Denes Szigmondy, Diemut Poppen en György Kurtág.

  Kramers speelde als solist het altvioolconcert van Hans Henkemans en de Symfonie Concertante van Mozart. Ook vertolkte hij het concert van Bartók in het Concertgebouw te Amsterdam. Hij nam deel aan het Festival d’art Lyrique in Aix-en-Provence waar hij solistisch optrad met muziek van onder andere John Cage, George Benjamin en Pierre Boulez. Deze concerten werden gedeeltelijk herhaald in een concertreeks met het Ensemble Cairn in Parijs in 2006.

  Zie voor zijn biografie: http://ruysdaelkwartet.nl/ned/ned-over-ons/ned-gijs

   

   

   

 • Reserveren of informatie opvragen

  Versturen