• Berghout Ensemble

  Het Berghout Ensemble is een dynamisch ensemble, opgericht door harpiste Veronique Serpenti en vernoemd naar de wereldberoemde Nederlandse harpiste Phia Berghout. Zij was internationaal de meest invloedrijke harpist van de twintigste eeuw en zette zich met hart en ziel in voor de kamermuziek en voor de harp in het bijzonder.

   

 • Concert
  Datum: Zaterdag 20 februari
  Aanvang: 20:00 uur
  Zaal: De kapel
  Entree: € 15.-
 • Het ensemble bestaat uit vooraanstaande en bevlogen musici die ieder op eigen wijze reeds een weg baanden naar de grote concertpodia in binnen- en buitenland. Zij delen een grote passie voor kamermuziek en een nieuwsgierigheid naar nieuwe en minder bekende composities. Het Berghout Ensemble transformeert makkelijk van duo tot septet in alle mogelijke combinaties. Daardoor heeft het een veelzijdig en uitgebreid repertoire binnen zijn bereik, dat reikt van barok tot hedendaagse muziek. De harp speelt hierin steeds een centrale rol. 

  Veronique Serpenti presenteert samen met fluitiste Felicia van den End en met Gijs Kramers, altist van het Ruysdael kwartet, een afwisselend impressionistisch programma. De bekende Sonate voor fluit, altviool en harp van Claude Debussy is een inspiratiebron voor veel componisten. In dit programma wisselt het ensemble de sonate af met werken van onder andere Maurice Ravel en Arnold Bax, Théodore Dubois en Jaques Ibert. Met grote virtuositeit en élégance communiceert het Berghout Ensemble met zijn publiek. 

 • Reserveren of informatie opvragen

  Versturen