Naast de Cultuurtoren Honsoirde op het terrein van de voormalige abdij Mariënkroon organiseert ook de Abdijhof soms culturele activiteiten: vooral bedoeld voor de eigen kring binnen de katholieke lekenbeweging Focolare, maar ook toegankelijk voor andere geïnteresseerden.
Zo brengen mezzosopraan Ingrid Stijsiger en pianiste/musicologe Annemieke Zuurbier op 31 maart om 20.00 uur een ’ Ode aan fenomeen Clara Schumann-Wieck’ in de Raadzaal van Abdij Mariënkroon. In de 19e eeuw was deze fameuze pianiste en componiste haar tijd ver vooruit. Met haar liederen en pianomuziek en daarbij ook beelden en toelichting, belichten zij deze bijzondere vrouw in haar tijd.

Het concert heeft geen pauze en zal ongeveer 5 kwartier duren. Van tevoren en na afloop is er gelegenheid voor een consumptie.
Tickets zijn te verkrijgen op https://www.ticketkantoor.nl/shop/31mrtMarienkroon en kosten €18,50 of €10 tot 18 jaar en studenten. Een kopje koffie of thee is vooraf of na afloop inbegrepen. Andere consumpties kunnen afgerekend worden.

In deze trailer krijgt u alvast een voorproefje: Trailer Ode aan Clara Schumann-Wieck