Naast de Cultuurtoren Honsoirde op het terrein van de voormalige abdij Mariënkroon organiseert ook de Abdijhof soms culturele activiteiten: vooral bedoeld voor de eigen kring binnen de katholieke lekenbeweging Focolare, maar ook toegankelijk voor andere geïnteresseerden.
Zo brengen mezzosopraan Ingrid Stijsiger en pianiste/musicologe Annemieke Zuurbier op vrijdagavond 19 november om 20.00 uur een ’ Ode aan fenomeen Clara Schumann-Wieck’ in de Raadzaal van Abdij Mariënkroon. In de 19e eeuw was deze fameuze pianiste en componiste haar tijd ver vooruit. Met haar liederen en pianomuziek en daarbij ook beelden en toelichting, belichten zij deze bijzondere vrouw in haar tijd.

Het concert heeft geen pauze en zal ongeveer 5 kwartier duren. Van tevoren en na afloop is er gelegenheid voor een consumptie. Focolare houdt zich aan de geldende coronamaatregelen, dus reserveren is gewenst via Mariënkroon 19 november ( https://www.ticketkantoor.nl/shop/19novMarienkroon )