En de winnaar is… Anni van Dal

Vol trots melden wij u dat woensdag 30 juni onze eigen vrijwilligster Anni van Dal is uitgeroepen tot winnaar voor haar creatieve kunstbijdrage aan de landelijke promotiecampagne voor amateurkunstbeoefening Iktoon.

Anni bestiert niet alleen Het Winkeltje in de cultuurtoren Honsoirde, waar u enkele mooie werken van haar kunt bewonderen én tot uw bezit kunt maken, zij is ook actief lid van de kunstcommissie van onze stichting. Enkele van haar werken die in de De la Courtzaal een plaats hebben gekregen, benadrukken haar veelzijdigheid en creatieve geest.

Deze veelzijdigheid is duidelijk zichtbaar in haar ingezonden werk. Terwijl we nog niet mochten reizen vanwege de coronabeperkingen door Covid-19, ging zij juist aan de slag met dit thema. Ze beschilderde een 20-tal koffers van bezochte landen en speelde hierbij met kleurvlakken, zo lezen we op de site van cultuurconnectie. De jury noemt het ’t meest reislustige project van Noord-Brabant. Klik op Anni van Dal – GO! en laat u meeslepen.

Anni van Dal, in een vorig leven werkzaam in het onderwijs met speciale zorg voor kinderen die dat nodig hadden, volgt momenteel de opleiding Mixed Media op de Academie Arendonk. Komend schooljaar start ze haar vierde leerjaar; in het vijfde jaar hoopt ze op deze kunstrichting af te studeren. Eerder al, in 2018, studeerde zij af op de discipline schilderen, een kunstvorm die zij op haar eigen inventieve manier blijft voortzetten. Uit haar werken spreekt lef en het is dat wat haar kunst zo uniek maakt.

Anni zet haar talenten ook graag in voor kinderen, omdat zij het belangrijk vindt dat kinderen zich creatief kunnen ontwikkelen. Daarom start ze in oktober met workshops beeldende vorming voor kinderen, Crea4kids, bij Creativiteitscentrum De Ark in Haarsteeg.

Iktoon

‘Iktoon’ is een landelijke promotiecampagne voor amateurkunstbeoefening. Op de site cultuurconnectie is te lezen dat de het promotieteam zichtbaar wil maken hoe kleurrijk kunst en cultuur in Nederland is.

De afgelopen maand stond de promotiecampagne iktoon in het teken van Open Up! Voor iedereen die actief met kunst en cultuur bezig is een aantrekkelijk en actueel thema, omdat er dankzij de versoepelingen van de coronamaatregelen weer samen gespeeld, gedanst, gezongen en gemaakt kan worden. Ook de Challenge van dit jaar had als thema Open Up!
De jury, bestaande uit de winnaars van de iktoon-Challenge 2020, heeft na uitvoerige overwegingen en overleg per provincie een winnaar uitgeroepen, voor de provincie Noord-Brabant was dat Anni van Dal.