• Onder de deelnemers van de architectuurcursus 2019-2020 van Honsoirde is het idee gerezen om, net als vorig jaar, een excursie te organiseren naar een mooi voorbeeld in Brabant van herbestemming van industrieel erfgoed. Mede-cursist Leo van den Hoven is de initiatiefnemer en organisator, een en ander in samenwerking met Cultuurtoren Honsoirde.

  Vorig jaar gingen we naar de LokHal In Tilburg. Nu gaat de reis naar Veghel waar aan de Noordkade op het voormalige CHV-terrein iets bijzonders is gecreëerd. Daar waar vroeger de voedingsindustrie van Veghel groeide en bloeide, staat nu kunst, cultuur en ontspanning centraal. De industriële architectuur in combinatie met kunst en cultuur zorgen ervoor dat de Noordkade is uitgegroeid tot een gebied dat bij iedereen die voet zet aan de kade een imponerende indruk achter laat.

  Programma:

  • Deelnemers zijn om 11.15 u aanwezig op het terrein van de Noordkade. Verzamelen  bij de ingang van de Jumbo supermarkt
  • Parkeren op het terrein P3
  • Om 11.30 u inleiding over de inrichting van de Noordkade
  • Aansluitend lunch (op eigen kosten)
  • Rondleiding over het terrein
  • Nazit vanaf ongeveer 14.30 u.

  Kosten € 12,50 p.p. en aanmelden via e-mail cultuurtoren@honsoirde.nl